Joosje Jochems

Joosje Jochems

image

Joosje zingt al haar hele leven, maar wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot haar grootste passie. Op de middelbare school zong zij enkele jaren in het schoolkoor en daarna stapte zij over naar het jongerenkoor Close Up te Roosendaal.

Sinds haar overwinning bij de zangwedstrijd The Voice in 2006 besloot zij ook solo de uitdaging aan te gaan. In 2007 werd zij aangenomen op de Rockacademie te Tilburg en sindsdien treedt Joosje regelmatig op in verschillende settings, zowel solo als met verschillende bands, waaronder de semi-akoestische band Ma Mojo, de soul-coverband Shut up and Groove en haar eigen act Jane Dare (eigen nummers). Het volgende doel voor Jane Dare is het uitbrengen van hun eigen album in september 2012. Voor meer informatie over de releasetour, kijk op www.janedare.com.

Hiernaast is Joosje actief als backingvocalist bij meedere acts, maakte zij deel uit van gospelformatie Joy! en is zij in te huren als sessiemuzikant bij studio-opnames en invalklussen bij bands.

Joosje is sinds haar studie op de Rockacademie naast haar activiteiten als (solo)zangeres, ook zeer actief als professionele (pop)vocalcoach,  zowel prive, op de Rockacademie zelf, als op het Factorium te Tilburg. In 2009 kwam vanuit de Rockacademie de kans om mee te doen aan het Mitrovica Rockschool Project in Kosovo en ook hier heeft Joosje haar sporen als vocal- en bandcoach achter weten te laten.

In juli 2011 studeerde Joosje af aan de Rockacademie en won tegelijkertijd de Jacques de Leeuw Jong Top Talent Prijs 2011. Haar prijs investeerde in haar verder ontwikkeling, namelijk in een studie in Kopenhagen op het Vocal Instituut CVI van Catherine Sadolin, de grondlegger van CVT, de zangtechniek waar Joosje mee werkt.

In juni 2015 studeerde Joosje af bij Complete Vocal Institute in Kopenhagen van de 3 year Singer/Teacher course en mag zij zich nu officieel GEAUTHORISEERD CVT DOCENT noemen.

Daarnaast updatet zij dit diploma iedere 3 jaar om haar bevoegdheid te behouden (verplicht). Je bent dus verzekerd van de allernieuwste kennis en technische ontwikkelingen binnen de zangtechniek!

Joosje heeft een groot bereik en staat open voor alle soorten muziek, zolang het maar uit het hart komt. “De openheid en puurheid van muziek, de echtheid, dat is mijn zoektocht.”

Website Joosje Jochems: www.joosjejochems.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s